Hallooo

 2011.02.12. 16:52

 Sziasztok!

 

Hát muszáj írnom mert annyi minden történik hogy egyre lustább leszek leírni mindent. Szóóval hétfőn megkeződött az iskola. Oda kellett menni 10-re ahol Anni az egyik Compassos lány (akivel már a welcome partyn összeismerkedtünk) körbevezetett minket az iskolában. Megmutatta mi hol van, csináltattunk diákigazolványt ami egy elég hasznos dolog mert azzal tudunk csak nyomtatni, fénymásolni, fizetni a büfében...stb. Az iskola maga egyébként nagyon szép. NHTV a neve és a betűk szerint van 4 épület. N a főépület, a legtöbb óránk ott van. Mellette H és V épület és a T meg valahol máshol a városban (oda jár Crystal – aki leisure-t tanul azoknak ott van órájuk). Nekünk szerencsénk van mert tényleg közel a suli. Bicajjal olyan 5 perc. Az órákkal egyébként még vannak bonyodalmak. Nem egyszerű megszervezni hogy melyik órára járjunk be mert egy csomót már teljesítettünk otthon. Sajnos nem lehet se hollandot se más nyelven tanulni nekünk. De van angol óránk ami nagyon jó. 2 órás gyakorlat ahol business proposalt fogunk tanulni irni. Meg a tanár nagyon jófej úgyhogy azt élvezni fogom. Van még Tour Operatin amit szintén tanultam már de ott is jóarc a tanár úgyhogy arra is be fogok járni. Jóó kis számolás :) Aztán aviation management ami már egy interaktivabb óra. Minden hétre el kell olvasni egy fejezetet a könyvből meg vannak ilyen házik amiket a következő óra előtt fel kell tölteni. Úgyhogy ez teljesen más lesz mint otthon. Tényleg sok mindent kell majd csinálni és nem csak a vizsgaidőszakban. Ami nem rossz...csak hozzá kell szokni. Egyébként most már elég jól kiismerem magam az iskolában, megtalálom a termeket és ismerem látásból a csoporttársakat. Egy amerikai lánnyal Amy-vel vagyok együtt a gyakorlatokon.

A héten sikerült megvenni a bicikliket. Megtudtuk hogy hol árulnak olcsón használtat, elmentünk és mindenki lecsapott arra amit talált. Én találtam egyet 70 euróért ami a legolcsóbb volt. Nagyon kis cuki lilás rózsaszín részek is vannak benne. De legalább megismerem 100 közül is. A hazaút nem volt olyan zökkenő mentes. Itt teljesen más a közlekedés bicajjal. Sok mindenre kell figyelni egyszerre és nem nagyon tudjuk még a szabályokat. Azt már tudom hogy a járdán tilos menni :D Persze sokszor kerültünk összetűzésbe az autósokkal is. Még jó hogy nem tudom a holland káromkodást. De szép lassan megtanuljuk hogy is van ez. Holnap azért még visszamegyünk és veszünk lámpát mert este életveszélyes kivilágítatlanul közlekedni. Ezt is megtanultuk. De most hogy megvan mindenhova azzal járunk. Tegnapi buliba is pl megnéztük a térképen hova kell menni és eltekertünk. Ez itt teljesen normális hogy így járnak bulizni az emberek. Busz nem nagyon van vagy hajnalban nem jár. A Taxi drága, gyalogláshoz meg azért minden túl messze van. Éjszaka tele van a centrum minden utcája lelakatolt biciklikkel. Csak az a lényeg hogy emlékezz hova tetted mert különben egy örökkévalóság megtalálni.

A társasági élet is eléggé beindult. Most már nagyjából ismerem az összes Erasmusost ( a szakunkon vagyok kb 12-en). Velük mentünk tegnap már buliba is. Elég vegyes felvágott: van portugál, spanyol, franciák, amerikai, finn, szlovén, ír... A múlt héten megismert srác hívott minket egy alapozós buliba hogy utána együtt mehetünk be a centrumba a suli által rendezett valentin napi buliba. Oda is így együtt ment már a csapat. Ott iszogattunk, megismertünk még több embert (meghívást kaptunk péntekre is egy házibuliba). Hihetetlen hogy itt álllandóan buliznak az emberek. Minden egyes nap van valami. Tudom hogy ezt fura tőlem hallani de már lassan én is képtelen vagyok követni. Eléggé tudnak élni itt a diákok. Fel kell venni a ritmust. A tegnapi valentin napi buli egész jó volt. Egy pubba volt (itt az összes táncos szórakozóhely egy pub) és rengetegen voltak. Akkora tömeg volt hogy amikor kimentünk levegőzni nem engedett vissza a biztonsági őr addig amíg valaki ki nem jött. De egyébként nagyon jól éreztem magam. A zene tetszett bár néha benyomtak egy holland vagy német számot amire tombolt a tömeg én meg csak nézem:D. Aztán olyan 3 körül úgy döntöttünk hogy inkább hazajövünk mert ma reggel mindenkinek órája volt. Hát gondolhatjátok milyen friss voltam...

Voltunk a héten Ikeában is. Egy ismerős elvitt minket kocsival ami így utólag belegondolva jó ötlet volt mert a sok cuccot nem tudom hogy hoztuk volna el biciklin. Elég jól bevásároltunk, vettem függönyt, vettünk növényt meg normális eszközöket főzéshez. Vettünk matracokat úgyhogy aki jön látogatni annak van hol aludnia. Van egy ismerősöm itt a házban aki felszereli nekem a függönyt meg beállítja a tv-nket hogy legyen több adó. Egyébként egész sok angol adó van. Adják a sorozatokat: house, how i met... csak holland felirattal. Úgyhogy azt nézzük általában.

Egyébként most már eléggé beállt a midnennapi élet. Napközben mindenki megy a dolgára, iskolába vásárolni..stb. Este meg a soros főz valami finomat és négyen vacsizunk. Még nem telt el nap hogy unatkoztam volna:)

Na teszek fel pár képet. Annyira sokat még nem fotóztam de majd igyekszem!!

Ez az állomás. Ha valakinek ellopják a bicaját akkor csak éjszaka ide kell jönni és lopni egyet:D

 

 

A templom ami a centrum közepén áll. Ezekben a sétáló utcákban vannak a pubok, kávézók, üzletek. Népszerű találkozóhely.

 

A házunk :) Legalsó emelet, balról a második lakás a miénk.

 

 

A konyha

A nappali a szép kilátással :D

A tegnapi buli

 

Na mára ennyi:) majd jelentkezek ha lesz időm meg netem:)

 

Petra

A bejegyzés trackback címe:

https://kepetra2.blog.hu/api/trackback/id/tr462656230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása